Snelle bezorging
Klanten geven ons een 9.6
Webwinkel Keurmerk
Gratis verzending v.a. € 50,-

Verhuizen van boeken met verhuisdozen

Tips en trucs

Het verhuizen van je boekencollectie kan een uitdaging zijn, zeker als je een groot aantal boeken hebt. Met de juiste boekendozen en een paar handige tips kun je het proces echter veel gemakkelijker maken en ervoor zorgen dat jouw boeken veilig bij de nieuwe woning aankomen. Hier zijn 6 tips voor het inpakken en verplaatsen van boeken, samen met aanbevelingen voor de beste soorten dozen die je kunt gebruiken.

boekendoos

Kies de juiste verhuisdozen.

Gebruik geen grote dozen

Bij het verhuizen van je  boeken is het kiezen van de juiste dozen best belangrijk. Je wilt dozen die stevig genoeg zijn om het gewicht van je boeken te dragen, maar ook niet zo zwaar dat ze moeilijk te verplaatsen zijn. Zoek naar dozen die speciaal zijn ontworpen voor het verplaatsen van boeken, zoals boekendozen of kleine tot middelgrote dozen. Deze dozen zijn meestal gemaakt van dikker karton en hebben verstevigde hoeken voor extra stevigheid. Gebruik geen grote dozen, deze kunnen te zwaar en moeilijk te dragen worden. 

Sorteer en ruim je boekencollectie op.

Doneer of verkoop

Voordat je de boeken gaat inpakken, moet je even de tijd nemen om je verzameling te doorzoeken en op te ruimen. Dit maakt niet alleen het inpakken gemakkelijker, maar het helpt je ook om alle boeken die je niet meer nodig hebt of wilt kwijt te raken. Overweeg om boeken die je al een tijdje niet hebt gelezen of die geen waarde meer voor je hebben, te doneren of te verkopen. Dit zal ook helpen om het gewicht van je boekencollectie te verminderen, waardoor het gemakkelijker te verplaatsen.

Aantal boekendozen bepalen.

2 boekendozen per strekkende meter

Bij het verhuizen van boeken is het handig om te weten hoeveel boekendozen je nodig hebt. Per strekkende meter aan boeken in je boekenkast heb je 2 boekendozen nodig. Heb je toch te veel boekendozen gekocht, dan kan je de boekendozen ook goed gebruiken voor je servies.

 

Hoe plaats je boeken het beste in een boekendoos.

zoals ze in de kast staan

Het best verhuis je boeken zoals ze in je boekenkast staan: rechtop met de kaft naar je toe. Sticker de boekendozen van A tot Z. Zo kan je de boeken gemakkelijk op volgorde weer in je boekenkast zetten of opzoeken in de verhuisdoos.

Stop de boekendozen niet te vol.

maximaal 23 kilo

Maximaal 23 kilo raadt de Arbowet aan om te tillen. Daarom adviseren wij om de dozen driekwart te vullen met boeken. De lege ruimte kan je dan opvullen met lichtere spullen zoals handdoeken en knuffels.

 

Vul lege ruimtes in de boekendoos op

Voorkom schuiven en indeuken

Bij het inpakken van uw boeken is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed in de doos passen om schade tijdens de verhuizing te voorkomen. Gebruik verpakkingsmateriaal zoals noppenfolie, pakpapier of zelfs kleding om de lege ruimte in de doos op te vullen. Dit helpt ook om te voorkomen dat de boeken verschuiven tijdens het transport. Zorg er daarnaast voor dat je de dozen duidelijk labelt, zodat je weet welke boeken in welke doos zitten en ze gemakkelijk kunt uitpakken bij je nieuwe woning.

Wil je al onze verhuisdozen zien. klik dan hier

Onze aanbeveling

Deze dubbelgolf autolock boekendoos is speciaal ontworpen om boeken te verhuizen. De Move Bookbox is een fijne en stevige boekendoos die vaak gebruikt wordt door Erkende Verhuizers. Door het handige autolock systeem is de doos zelfsluitend, dus je hebt geen tape nodig.