Tips Verhuizen

Verhuisdozen inpakken klinkt gemakkelijk. Toch krijgen we hier regelmatig vragen over. Gemiddeld verhuist iemand 7 keer in zijn leven. Dan is het begrijpelijk dat je wel wat tips kan gebruiken van professionele verhuizers die dagelijks verhuizen.

Glazen inpakken tips

 • Glazen kan je het beste inpakken in verhuisdozen met een vakverdeling. Let wel op de hoogte van de vakken en je glazen. Zijn je glazen te hoog? Gebruik dan één rij vakverdeling en vul de loze ruimte op met inpakpapier of noppenfolie.
 • Glazen zonder vakverdeling inpakken doe je het beste met inpakpapier. of noppenfolie. Ook kan je oude handdoeken of kleding gebruiken. Leg boven elke rij glazen een tussenplaat, noppenfolie of een ander beschermend materiaal zoals een oude handdoek.
 • Vergeet niet om de loze ruimtes in de verhuisdoos op te vullen zodat de inhoud niet gaat verschuiven. Dit kan je doen met noppenfolie/inpakpapier/oude handdoeken etc.
 • Plak een aantal verhuisstickers op de doos met Breekbaar erop.

Servies inpakken tips

 • Servies pak je het beste in een boekendoos. Zo til je niet te zwaar en kleinere dozen belanden meestal niet onderop de stapel.
 • Servies bescherm je op dezelfde manier als glazen. Gebruik noppenfolie, inpakpapier of oude handdoeken.
 • Plak ook hier een aantal verhuisstickers op de doos met Breekbaar erop.

Kleding inpakken tips

 • Om hangende kleding te verhuizen heb je speciale dozen: Garderobe dozen. Deze doos is special ontworpen om je kleding kreuk en schadevrij te verhuizen. Voorzien van extra stevige dubbelgolf karton en een handige stang waar je gemakkelijk je kleding aan op kunt hangen. 
 • Overige kleding die niet perse hoeft te hangen kan je in gewone verhuisdozen stoppen.

Boekendozen inpakken tips

 •  Boekendozen zijn kleiner qua afmeting, maar hebben vaak wel hetzelfde draagvermogen. Boeken verhuizen is zwaar en je doet al vrij snel te veel boeken in een gewone verhuisdoos. Vervolgens is de doos niet te tillen is en/of scheurt.  Boekendozen worden ook vaak gebruikt voor servies. 
 •  Het best verhuis je boeken zoals ze in je boekenkast staan: rechtop met de kaft naar je toe. Sticker de boekendozen van a tot z,  zo kan je ze op volgorde weer gemakkelijk in je boekenkast zetten of opzoeken.
 • Lege ruimte vul je op inpakpapier of noppenfolie. 

Hoeveel verhuisdozen Tip

Wil je weten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt? Lees dan dit artikel.

noppenfolie 40 cm x 10 m

Verhuisdozen inpakken

Noppenfolie 40 cm x 10 meter is bijvoorbeeld een goed formaat om borden en servies mee in te pakken. De meeste borden hebben maximaal een diameter van 31 cm. Dus je knipt gemakkelijk het juiste formaat af van de 40 cm rol.

Inpakpapier 3 kg

Inpakpapier 3 kg wordt het meest verkocht. Het inpakpapier is gemaakt van 100% gerecycled papier. Het pakpapier is verpakt in plastic, dus de vellen zijn schoon voor gebruik. Ideaal voor het inpakken van kopjes, glazen en bestek.

vakverdeling

Handige vakverdeler voor glazen inclusief verhuisdoos. Deze set bestaat uit 2 lagen vakverdeling, tussenplaat en een dubbelgolf verhuisdoos. De hoogte van een vak is 16 cm.

Verhuisdozen inpakken: Handige tips delen?

noppenfolie kopen

Noppenfolie kopen?

Noppenfolie is hetzelfde als luchtkussenfolie, bubbeltjes plastic en bubbelfolie. Deze folie gebruik je om je kwetsbare spullen te beschermen tegen beschadigingen tijdens transport, verhuizing of

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *