Welke verhuisdozen zijn het beste?

welke verhuisdozen zijn het beste

Welke verhuisdozen zijn het beste?

Wij krijgen vaak de vraag welke verhuisdozen het beste zijn. De beste dozen zijn toch wel de dozen met dubbel golfkarton. Dubbel golf heeft een betere schokwerende werking en een groter draagvermogen.

Daarnaast heb je als consument ook nog de keus tussen plak, autolock en vouwdozen. Erkende Verhuizers kiezen meestal voor autolockdozen. Autolock dozen hoef je niet te vouwen en zijn in nog geen seconde op te zetten en plat te maken zonder gebruik van tape. Het grootste voordeel van de autolock verhuisdoos is dan ook het gebruiksgemak. Op onze site is de MoveBox Solid de meest gekozen autolock verhuisdoos.

Er zijn ook mensen die gaan voor een doos die je zelf moet dichttapen. De ‘plakdozen’ hebben als voordeel dat ze wat voordeliger zijn dan de vouwdozen en autolockdozen. Kwa stevigheid en draagvermogen doen ze niet onder voor de autolockdozen. Let trouwens wel op dat je niet een duurdere doos koopt voor een heel hoog draagvermogen, max 50 kilo aan draagvermogen is goed genoeg, 100 kilo is niet te tillen. Onze Budget Verhuisdoos is een hardloper onder verhuisdozen die je zelf moet dichttapen. Het is een dubbelgolf kartonnen doos, voorzien van handvatten en heeft een draagvermogen van 50 KG.

Een vouwdoos heeft een dubbele bodem en dat heeft als voordeel dat de bodem extra stevig is. De dozen zijn plat iets groter dan de plak en autolockdozen. Als je ze plat wilt bewaren na je verhuizing moet je hierin een afweging maken.

Wat is het verschil met een boekendoos en verhuisdoos. Boekendozen zijn wat kleiner van formaat, maar hebben vaak wel hetzelfde draagvermogen. Boeken zijn zwaar en je doet al vrij snel te veel boeken in een gewone doos. Het gevolg is dat de doos niet te tillen is en/of de doos scheurt. Ook voor zware spullen of als je niet te zwaar kan/wil tillen zijn de boekendozen zeer geschikt. Boekendozen worden ook vaak gebruikt voor servies. Nederlandverhuist.nl verkoopt boekendozen in verschillende uitvoeringen. De Move Bookbox en de Witte Boekendoos  zijn de meestverkochte boekendozen.

Fotocredit: <a href=”https://nl.freepik.com/psd/mockup”>Mockup psd gemaakt door freepik – nl.freepik.com</a>

Comment (1)

  • Richard van Omster Reply

    Ik vind extra sterke vouwdozen altijd handig voor mijn verhuizing. Deze kunnen voldoende gewicht dragen en zijn makkelijk in- en uit te vouwen. Mijn spullen blijven zo ook heel.

    12 oktober 2022 at 13:57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


nl_NLDutch