Snelle bezorging
Klanten geven ons een 9.5
Webwinkel Keurmerk
Gratis verzending v.a. € 75,-

Duurzaamste verhuisdozen

Met trots presenteren wij de duurzaamste verhuisdozen in de markt. Naast dat de verhuisdozen zijn gemaakt van van FSC papier, zijn dit de eerste verhuisdozen die ontwikkeld zijn volgens het Cradle to Cradle principe. Dat wil zeggen dat tijdens het ontwikkelingsproces aan duurzame eisen zijn voldaan.  Een doos kan niet zomaar een Cradle to Cradle certificaat krijgen, zelfs de inkt mag niet schadelijk zijn voor het milieu. En mochten deze verhuisdozen onverhoopt toch in de natuur terecht komen, dan zijn deze verhuisdozen niet schadelijk voor het milieu en wordt de doos volledig gecomposteerd. Ben je op zoek naar de duurzaamste verhuisdozen. Dan zijn deze Cradle to Cradle en FSC gecertificeerde verhuisdozen de duurzaamste keus!

Verhuisdoos/opbergdoos Duurzaam

Door de leuke vormgeving van deze verhuisdoos misstaat deze doos ook niet in of op je kast. Op de deksel en op één zijkant is er ruimte om te schrijven waar de doos moet komen en of wat erin zit. Handig voor als je de dozen opstapelt, zo kan je altijd zien wat de inhoud is. De verhuisdoos is gemaakt van enkelgolf karton, maar door de dubbele bodem heeft hij een draagkracht van 40 kilo.

Zelfde kwaliteit, alleen duurzamer

Deze doos is vergelijkbaar met de dozen van de bouwmarkt en andere vouw verhuisdozen in de markt, alleen is deze duurzamer. Bij het opzetten heb je geen tape nodig  De dubbele bodem aan de binnenkant en dubbele handvatten geven extra stevigheid zodat er ruimte is voor genoeg spullen.

Verhuisbox Solid C2C - Sterkste en duurzaamste verhuisdozen

Voor de professionele verhuizers die gebruikt maakten van de Verhuisbox Solid 2.0 hebben we ook een Cradle to Cradle versie gemaakt, de Verhuisbox C2C. Deze verhuisdoos is een echte krachtpatser en kan wel 75 kilo dragen. Ook deze verhuisdoos met dubbele bodem en vouw je gemakkelijk in elkaar. Als je hele zware spullen moet inpakken dan is het altijd handig om een aantal van deze dozen aan te schaffen. 

Verhuisdozen duurzaam

verhuisbox Solid C2C

Wat is Cradle to Cradle?

Cradle to cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. De letterlijke betekenis is ‘van wieg tot wieg’. Met andere woorden: er is geen levenscyclus ‘van de wieg tot het graf’, maar na het eerste gebruik wordt een product opnieuw grondstof voor het volgende product.
Eén van de belangrijkste toepassingsmethoden van Cradle to Cradle®, is het herdefiniëren van materialen als waardevolle grondstoffen in cyclische systemen.

In Cradle to Cradle® wordt onderscheid gemaakt tussen twee trajecten die producten kunnen volgen:
Verbruikstrajecten waarbij producten worden ontworpen die veilig zijn voor biologische systemen, en gebruikstrajecten waar producten veilig toegepast worden in technische systemen. 

Verschil recyclen en Cradle to Cradle

Cradle to Cradle is absoluut anders dan recyclen. Bij recyclen gaan materialen uiteindelijk voor altijd verloren, waardoor je steeds weer nieuwe grondstoffen nodig hebt om te gebruiken. Bij Cradle to Cradle gaat er niks verloren en heb je altijd 100% hergebruik.

Cradle to Cradle 1024x576 1