Hoeveel verhuisdozen heb je nodig

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om te weten hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Over het algemeen wordt aangeraden om 10-15 verhuisdozen per kamer te gebruiken, of 1-2 verhuisdozen per vierkante meter. Het exacte aantal verhuisdozen is echter persoonlijk en afhankelijk van het aantal gezinsleden en de hoeveelheid spullen die je hebt. 

Bepaal de grootte van je woning.

Over het algemeen wordt aangeraden om 10-15 verhuisdozen per kamer te gebruiken, of 1-2 verhuisdozen per vierkante meter. Het exacte aantal verhuisdozen is echter persoonlijk en afhankelijk van het aantal gezinsleden en de hoeveelheid spullen die je hebt. Om te bepalen hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, is het belangrijk om de grootte van je woning te bepalen. Meet de oppervlakte van elke kamer in je huis en bereken het totale aantal vierkante meters. Dit geeft je een idee van de hoeveelheid spullen die je hebt en hoeveel verhuisdozen je nodig zult hebben. Houd er rekening mee dat je misschien ook extra verhuisdozen nodig hebt voor specifieke items, zoals boeken of servies.

Maak een inventarisatie van je bezittingen.

Voordat je kunt bepalen hoeveel verhuisdozen je nodig hebt, is het belangrijk om een inventarisatie te maken van al je bezittingen. Loop door elke kamer in je huis en maak een lijst van alle spullen die je wilt verhuizen. Denk aan meubels, apparaten, kleding, boeken, decoraties, enzovoort. Dit zal je helpen om een beter idee te krijgen van de hoeveelheid spullen die je hebt en hoeveel verhuisdozen je nodig zult hebben. Vergeet niet om ook rekening te houden met eventuele extra benodigdheden zoals inpakmateriaal, tape en labels.

Bereken het aantal dozen per kamer.

Nadat je een inventarisatie hebt gemaakt van al je bezittingen, kun je beginnen met het berekenen van het aantal verhuisdozen per kamer. Dit kan je helpen om een beter idee te krijgen van hoeveel dozen je nodig zult hebben. Denk na over de grootte en het gewicht van de spullen in elke kamer. Zware of grote voorwerpen zullen waarschijnlijk meer ruimte in beslag nemen en mogelijk extra dozen vereisen. Maak een schatting van het aantal dozen dat je denkt nodig te hebben voor elke kamer en tel ze allemaal bij elkaar op. Dit zal je uiteindelijk het totale aantal verhuisdozen geven dat je nodig hebt voor je verhuizing.

Voeg extra dozen toe voor speciale items.

Naast het berekenen van het aantal verhuisdozen per kamer, is het ook belangrijk om extra dozen toe te voegen voor speciale items. Dit kunnen fragiele voorwerpen zijn die extra bescherming nodig hebben, zoals glaswerk of elektronica. Ook grote of onhandige voorwerpen, zoals meubels of sportuitrusting, kunnen extra dozen vereisen. Het is beter om wat extra dozen te hebben dan te weinig, zodat je alles veilig kunt inpakken en vervoeren tijdens je verhuizing. Zorg ervoor dat je ook voldoende verpakkingsmateriaal hebt, zoals bubbeltjesplastic of inpakpapier, om je speciale items goed te beschermen.

Geen tijd om het te berekenen

Heb je geen tijd en wil je zo snel mogelijk inpakken? Dan geven de onderstaande schema’s een goed gemiddelde wat je nodig hebt per type woning of per aantal kamer. TIP: Verhuisdozen heb je altijd te weinig en nooit genoeg 😉

Hoeveel verhuisdozen per type huishouden

10 – 20 verhuisdozen

20 – 40 verhuisdozen

40-50 verhuisdozen

65 – 90 verhuisdozen

Hoeveel verhuisdozen per kamer

10 a 15 dozen per kamer (reken ook je opbergruimte mee).
10 a 15 dozen voor de keuken.
5 dozen voor de badkamer.

10 a 20 dozen per kamer (reken ook de schuur en zolder mee).
15 a 20 dozen voor de keuken.
5 a 10 dozen voor de badkamer.

15 a 25 dozen per kamer (reken ook de schuur, zolder, kelder en garage mee).
20 a 25 dozen voor de keuken.
5 a 10 dozen per badkamer.

Meer dozen nodig dan gedacht

Houd er rekening mee dat het aan te raden is om aan de hogere kant in te schatten bij het berekenen van het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt. Het is aan te raden om zo’n 5-10 dozen extra te bestellen, want op de dag van de verhuizing is het beter om teveel dozen te hebben dan dat ze opraken! Het komt regelmatig voor dat sommige spullen zwaarder of groter blijken te zijn dan verwacht, dus het kan zijn dat je onverwachts nog een paar verhuisdozen nodig heeft!

Tip: Goede verhuisdozen verkoop je na gebruik weer makkelijk door op marktplaats. Scheelt geld en het milieu!

We hopen dat u nu een goede indicatie heeft van hoeveel verhuisdozen u nodig heeft voor de verhuizing. Lees het volgende artikel: waar stevige verhuisdozen kopen om er zeker van te zijn dat je de beste verhuisdozen krijgt.

Leo

5/5

“Na mijn bestelling geplaatst te hebben kwam ik er achter dat ik toch nog iets vergeten was. Dat werd heel snel en soepel opgelost en met dezelfde zending verstuurd!!”

Linda Broekhuizen

5/5

“Makkelijk toegankelijk, reëele prijzen en een zeer snelle levering.”

Clephas

5/5

“Makkelijk bestellen en snellere levering. Goede stevige verhuis- en boeken dozen”

Lees hieronder nog meer verhuistips

De waardering van nederlandverhuist.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 741 reviews.

Scoor je korting met kortingscode

EK2024

Minimale bestelbedrag is € 25,-