Snelle bezorging
Klanten geven ons een 9.5
Webwinkel Keurmerk
Gratis verzending v.a. € 75,-

Matrashoes, hoe werkt dat

matrashoezen

Een matrashoes aanschaffen  wordt vaak vergeten  tijdens de verhuizing. Acht van de tien mensen hadden achteraf liever een hoes om hun matrassen en meubels gedaan. Een matrashoes beschermt o.a. tegen regen, stof en vieze handen. Het scheelt een hoop werk achteraf en het is wel zo hygiënisch.

Welke maat heb ik nodig?

Matrassen zijn tegenwoordig een stuk dikker. De matrassen van Boxsprings zijn soms wel 24 cm dik. Om uit te rekenen welke hoes past moet je de breedte en dikte van het matras optellen.

We nemen als voorbeeld een matras van 90 cm breed met een dikte van 20 cm. Je komt dan uit op 110 cm. Je hebt dus ons in voorbeeld een minimale breedte nodig van 110 cm. Voor een goede ventilatie en het gemakkelijk eromheen krijgen heb je wel wat speling nodig. De 1 persoons matrashoes van 114 cm breed past dus prima.

Heb je een matras van 90 cm breed en van 24 cm dik (totaal 114 cm). Dan is de 1 persoonsmatrashoes te klein en moet je uitwijken naar de 2 persoons matrashoes.

De tweepersoons hoes past niet!

Heb je een matras waarbij de 2 persoonsmatrashoes niet past? Dan is kan je twee 2 persoonsmatrashoezen over je matras heen trekken.

Waar zit de opening?

Matraszakken zijn zakken zonder een opstaande rand. Van de de tweepersoonshoes zit de opening aan de lange zijde van de matrashoes (1 kant), dus over de lengte van het matras. Bij de 1 persoonshoes matrashoes zit de opening op de korte zijde.

Hoe sla je het matras op?

Zodra je matras in de hoes zit, kan je met tape de zijkant dicht tapen. Let er wel op dat je het matras NIET luchtdicht verpakt. Per nacht verlies je via je adem en door transpiratie ongeveer 350 cc vocht. Dat vocht kan niet weg als je matras luchtdicht verpakt is. Je matras gaat dan schimmelen. Dus tape je matras niet te strak en zorg voor wat ventilatiepunten.

Wij hopen dat dit artikel zo duidelijk is, en als er verder nog vragen zijn bel of mail gerust.

Team NederlandVerhuist.nl

matrashoes