Ontdek de essentiële stappen voor het veilig vervoeren van een tv, met speciale aandacht voor grotere modellen zoals 55 of 60 inch. Leer hoe je de tv rechtop plaatst op de achterbank van je auto en hoe je hem stevig kunt vastzetten om schade te voorkomen. Veiligheid staat voorop, dus vergeet niet voorzichtig te rijden!

tv verhuizen

Je TV verzenden en inpakken

Het vervoeren van een televisie vereist zorgvuldige aandacht om ervoor te zorgen dat deze veilig en onbeschadigd op zijn bestemming aankomt. Of je nu je oude tv wilt verkopen, een cadeau wilt verzenden of simpelweg verhuist naar een nieuwe locatie, het juist verpakken van je tv is van vitaal belang.

Voorbereiding is de Key

Voordat je begint met het inpakken van je tv, is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze in optimale staat verkeert. Maak de tv grondig schoon om stof en vlekken te verwijderen. Verwijder vervolgens alle accessoires, zoals poten, moeren, bouten en kabels, en plaats ze in een aparte plastic zak. Vergeet niet om de batterijen uit de afstandsbediening te halen en deze samen met de afstandsbediening in een aparte zak te bewaren.

Bescherming van het Scherm

Het scherm van je tv is kwetsbaar en moet tijdens het transport goed worden beschermd. Gebruik hoekbeschermers voor de kwetsbare hoeken en omwikkel het scherm met lagen noppenfolie of verhuisdekens.  Bevestig deze bescherming met wikkelfolie zodat de bescherming goed blijft zitten. Dit voorkomt beschadigingen aan het scherm als het beschermingsmateriaal verschuift tijdens het vervoeren.

De Doos Klaarmaken

Als je de originele doos van de tv hebt, is dat ideaal. Zo niet, zorg er dan voor dat je een stevige doos gebruikt die speciaal is ontworpen voor het vervoeren van televisies. Bekleed de bodem van de doos met opvulmateriaal, zoals noppenfolie, en schuif de tv voorzichtig in de doos. Zorg ervoor dat de tv rondom stevig is vastgezet met beschermende materialen en dat er aan alle kanten geen ruimte is voor beweging.

Sluiting en Verzending

Eenmaal ingepakt, sluit de doos stevig af met tape. Zorg ervoor dat het verzendlabel duidelijk zichtbaar is en plak een waarschuwingsstickers met breekbaar op allen hoeken van de doos.  Voeg richtingspijlen toe om aan te geven dat de doos rechtop moet blijven staan tijdens het transport.

Welke pakketdienst

Zoek uit welke vervoerder zorgvuldig omgaat met deze fragile verzendingen.  Tv’s versturen met de standaard pakketdiensten raden wij niet aan. Televisies zijn veel te kwetsbaar om op deze manier te verzenden. Wil je veilig je tv versturen dan kom je eerder bij een koeriersdienst uit. Informeer bij verschillende vervoerders voor de mogelijkheden.

TV verhuizen

Ga je verhuizen? Pak dan de tv net zo goed in als hierboven beschreven. Vervoer je tv rechtop en zorg dat de doos niet kan verschuiven. Grote schermen van 55 inch of meer vervoeren de meeste mensen zelf op de achterbank van de auto. Ook hier moet je ervoor zorgen dat de tv niet kan bewegen. 

TV Dozen op nederlandverhuist.nl

Onze klanten zoeken meestal naar tv-dozen voor reparatiedoeleinden. Wanneer hun televisie defect raakt, moeten ze deze verzenden naar de fabrikant of reparateur. 

Tv-dozen zijn behoorlijk groot en moeten dubbelgevouwen worden verzonden naar onze klanten. Als we dat niet doen, kunnen de verzendkosten oplopen tot € 45,- of meer. Vanwege de grote vraag en het feit dat veel mensen moeite hebben met het vinden naar een geschikte doos voor hun tv, hebben wij besloten om de tv-dozen toch online beschikbaar te maken voor onze klanten en ze wat anders te verpakken dan u van ons gewend bent.

Nederlandverhuist verkoopt 2 formaten tv dozen, 43 en 60 inch, en zijn verkrijgbaar in verschillende sets. Het versturen van een tv doos is een spannende gebeurtenis en wij hopen dat wij je doormiddel van deze blog iets op weg hebben  kunnen helpen.

De waardering van nederlandverhuist.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 699 reviews.