Een verhuizing is een spannende, maar vaak stressvolle gebeurtenis, zowel voor jou als voor je harige metgezel. Honden gedijen doorgaans goed bij routine, dus veranderingen kunnen voor hen verontrustend zijn. In deze blog delen we enkele tips om ervoor te zorgen dat je hond zich zo comfortabel mogelijk voelt tijdens het verhuisproces, zodat jullie beiden stressvrij en gelukkig naar jullie nieuwe thuis kunnen gaan.

verhuizen hond

Tips voor een Stressvrij Verhuizen met Je Hond

Een verhuizing kan een opwindende maar ook stressvolle gebeurtenis zijn, niet alleen voor jou, maar ook voor je harige metgezel. Honden gedijen meestal goed bij routine en veranderingen kunnen voor hen verontrustend zijn. Het is dus belangrijk om je hond zo comfortabel mogelijk te maken tijdens het verhuisproces. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je harige vriend net zo goed door de verhuizing komt als jij:

Houd de routine zoveel mogelijk intact

Probeer de dagelijkse routine van je hond zoveel mogelijk te handhaven, zelfs tijdens het verhuizen en klussen. Dit kan betekenen dat je op dezelfde tijden voert, wandelt en speelt als normaal. Door consistent te blijven, help je je hond zich veilig en op zijn gemak te voelen te midden van alle hectiek.

Plan vooruit

Net zoals je een verhuisplan voor jezelf maakt, is het belangrijk om ook een plan voor je hond te hebben. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor je hond inpakt, inclusief voedsel, waterbak, favoriet speelgoed, deken en eventuele medicatie. Label duidelijk op de verhuisdoos dat hier de spullen van je hondje in zitten. Zorg ervoor dat de doos gemakkelijk uit de verhuiswagen gepakt kan worden, of neem het mee in de auto.

Was je hondendeken of kussen niet

Ook al is het fijn om alles schoon te verhuizen, was de hondendeken of het kussen niet voordat je verhuist. Laat je hond in het nieuwe huis nog even omringen met geuren uit het oude huis.

Creëer een veilige ruimte

Op de dag van verhuizen kan het overweldigend zijn voor je hond. Creëer een veilige ruimte waar je hond zich kan terugtrekken als hij gestrest raakt. Dit kan een kamer zijn die al is leeggehaald en waar je hond zich kan verstoppen, of een rustige hoek met zijn favoriete deken en speelgoed.

Overweeg een oppas

Is je hond graag bij je ouders of bij vrienden? Overweeg om op de dag van de verhuizing de hond bij een bekende oppas te brengen. Zo ontloopt hij alle stressvolle gebeurtenissen.

Neem pauzes

Als je een lange reis voor de boeg hebt, plan dan regelmatig pauzes in zodat je hond kan eten, drinken en plassen. Zorg ervoor dat je hond tijdens deze pauzes aan de lijn blijft en goed in de gaten wordt gehouden, vooral in nieuwe en onbekende omgevingen.

Houd je hond rustig tijdens het reizen

Sommige honden vinden autorijden leuk, terwijl anderen er angstig van worden. Als je hond nerveus is in de auto, overweeg dan om hem te laten wennen aan autorijden door korte ritten te maken voordat je gaat verhuizen. Je kunt ook kalmerende middelen of een comfortabel deken gebruiken om je hond te helpen ontspannen tijdens het reizen.

Aangekomen bij jullie nieuwe huis

Tijdens het in en uitlopen van hulptroepen/verhuizers, is het verstandig om een veilige en comfortabele plek te creëren waar hij niet kan weglopen en zich eventueel wat kan terugtrekken. Zorg dat de drink en voerbak gevuld zijn. Leg zijn vertrouwde mand of dekentje klaar en geef hem desnoods wat lekkers.

De verhuizing is achter de rug

Laat hem de nieuwe buurt verkennen tijdens rustige wandelingen en geef hem veel lof en beloningen voor goed gedrag. Probeer de nieuwe omgeving zo snel mogelijk zo vertrouwd mogelijk te maken voor je hond.

Geef je hond tijd om te wennen

Het kan even duren voordat je hond zich helemaal thuis voelt op zijn nieuwe plek, dus wees geduldig en geef hem de tijd die hij nodig heeft om te wennen. Blijf kalm en positief, en geef je hond veel liefde en aandacht om hem te helpen zich veilig en geliefd te voelen in zijn nieuwe huis.

Verhuizen met je hond kan een stressvolle ervaring zijn, maar met de juiste planning en zorg kan het ook een soepele overgang zijn voor zowel jou als je harige vriend. Door de bovenstaande tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je hond zich comfortabel voelt tijdens het verhuisproces en snel zijn weg vindt naar zijn nieuwe thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van nederlandverhuist.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 698 reviews.