6 tips voor het Verhuizen van boeken met Boekendozen

verhuisdozen voor boeken

Het verhuizen van boeken kan een tijdrovende en uitdagende taak zijn, vooral als je veel boeken hebt. Gelukkig zijn er enkele handige tips en geschikte boekendozen die je kunnen helpen dit proces soepeler te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je boeken veilig aankomen in je nieuwe woning. Hier zijn zes waardevolle tips om je boekencollectie efficiënt in te pakken en te verplaatsen, evenals aanbevelingen voor het gebruik van de beste soorten dozen.

Sorteer en ruim je boekencollectie op

Voordat je de boeken gaat inpakken, moet je even de tijd nemen om je verzameling te doorzoeken en op te ruimen. Dit maakt niet alleen het inpakken gemakkelijker, maar het helpt je ook om alle boeken die je niet meer nodig hebt of wilt kwijt te raken. Overweeg om boeken die je al een tijdje niet hebt gelezen of die geen waarde meer voor je hebben, te doneren of te verkopen. Dit zal ook helpen om het gewicht van je boekencollectie te verminderen, waardoor het gemakkelijker te verplaatsen.

Aantal boekendozen bepalen

Het is handig om te weten hoeveel boekendozen je nodig hebt voordat je begint met inpakken. Als vuistregel kun je aanhouden dat je voor elke strekkende meter aan boeken in je boekenkast twee boekendozen nodig hebt. Heb je per ongeluk te veel boekendozen gekocht, dan kun je ze ook goed gebruiken voor andere items, zoals servies..

Kies de juiste verhuisdozen

Bij het verhuizen van je  boeken is het kiezen van de juiste dozen best belangrijk. Je wilt dozen die stevig genoeg zijn om het gewicht van je boeken te dragen, maar ook niet zo zwaar dat ze moeilijk te verplaatsen zijn. Zoek naar dozen die speciaal zijn ontworpen voor het verplaatsen van boeken, zoals boekendozen of kleine tot middelgrote dozen. Deze dozen zijn meestal gemaakt van dikker karton en hebben verstevigde hoeken voor extra stevigheid. Gebruik geen grote dozen, deze kunnen te zwaar en moeilijk te dragen worden. 

Inpakken van boeken

Verhuizen van boeken wordt makkelijker door ze rechtop met de kaft naar je toe in te pakken, zoals in je boekenkast. Label de boekendozen van A tot Z, zodat je ze in dezelfde volgorde kunt terugplaatsen of snel kunt vinden in de verhuisdoos.

Stop de boekendozen niet te vol

Houd bij het inpakken rekening met het gewicht van de boekendozen. De Arbowet raadt aan om maximaal 23 kilo te tillen. Om dit te bereiken, kun je de dozen driekwart vullen met boeken en de resterende ruimte opvullen met lichtere spullen zoals handdoeken en knuffels. Zo blijft het totaalgewicht van de doos binnen een aanvaardbaar bereik.

Voorkom schade tijdens het verhuizen van boeken

Bij het inpakken van je boeken is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze goed in de doos passen om schade tijdens het verhuizen te voorkomen. Gebruik verpakkingsmateriaal zoals noppenfolie, pakpapier of zelfs kleding om de lege ruimte in de doos op te vullen. Dit helpt ook om te voorkomen dat de boeken gaan schuiven tijdens het transport. Zorg ervoor dat je de dozen duidelijk labelt, zodat je gemakkelijk kunt zien welke boeken erin zitten en ze snel kunt uitpakken in je nieuwe woning.

Maak een plan voor je boekencollectie

Tot slot is het slim om een verhuisplan te maken specifiek voor je boekencollectie. Label elke doos met verhuisstickers duidelijk met de inhoud en bestemming, zodat de verhuizers ze op de juiste plaats kunnen zetten in je nieuwe huis. Dit zal het uitpakken veel eenvoudiger maken en je snel weer van je geliefde boeken laten genieten.

Kortom, het verhuizen van boeken kan minder stressvol zijn als je de juiste voorbereidingen treft. Met de juiste boekendozen en deze handige tips kun je je boeken veilig en georganiseerd verplaatsen naar je nieuwe woning. Veel succes met de verhuizing en veel leesplezier in je nieuwe huis!

Wil je al onze verhuisdozen zien. klik dan hier

Onze aanbeveling

Deze dubbelgolf autolock boekendoos is speciaal ontworpen om boeken te verhuizen. De Move Bookbox is een fijne en stevige boekendoos die vaak gebruikt wordt door Erkende Verhuizers. Door het handige autolock systeem is de doos zelfsluitend, dus je hebt geen tape nodig. 

De waardering van nederlandverhuist.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 779 reviews.