Snelle bezorging
Klanten geven ons een 9.5
Webwinkel Keurmerk
Gratis verzending v.a. € 75,-

Waarom verhuisdozen voor boeken kopen?

Professionele kwaliteit voor een eerlijke prijs

Verhuisdozen vol met boeken wordt al gauw te zwaar om te tillen. Speciale boekendozen zijn sterk en hebben de ideale grote voor het verhuizen van boeken

Check onze

Verhuisdeals

De voordeligste verhuisdoos online

€ 1,30

Wat zijn boekendozen?

Gewone verhuisdozen zijn mogelijk te groot waardoor je te veel boeken in een doos stopt en het gewicht te zwaar om de doos te tillen en veilig te verhuizen. Speciale verhuisdozen voor boeken zijn ontworpen met versterkte wanden en bodems om het gewicht van boeken te dragen. Door boekendozen te kopen kun je ervoor zorgen dat uw boeken in dezelfde staat bij uw nieuwe woning aankomen als waarin ze zich voor de verhuizing bevonden. Weer netjes in de boekenkast!

Verhuisdozen voor boeken 6 tips

Het verhuizen van je boekencollectie kan een uitdaging zijn, zeker als je een groot aantal boeken hebt. Met de juiste verhuisdozen voor boeken en een paar handige tips kun je het proces echter veel gemakkelijker maken en ervoor zorgen dat jouw boeken veilig bij de nieuwe woning aankomen. 

Hier zijn 6 tips voor het inpakken en verplaatsen van boeken, samen met aanbevelingen voor de beste soorten dozen die je kunt gebruiken.

1. Sorteer en ruim uw boekencollectie op.

Voordat je de boeken gaat inpakken, moet je even de tijd nemen om je verzameling te doorzoeken en op te ruimen. Dit maakt niet alleen het inpakken gemakkelijker, maar het helpt je ook om alle boeken die je niet meer nodig hebt of wilt kwijt te raken. 

Overweeg om boeken die je al een tijdje niet hebt gelezen of die geen waarde meer voor je hebben, te doneren of te verkopen. Dit zal ook helpen om het gewicht van je boekencollectie te verminderen, waardoor het gemakkelijker te verplaatsen is.

2. Aantal boekendozen bepalen.

Bij het verhuizen van boeken is het handig om te weten hoeveel boekendozen je nodig hebt. Per strekkende meter aan boeken in je boekenkast heb je 2 boekendozen nodig. Heb je toch te veel boekendozen gekocht, dan kan je de boekendozen ook goed gebruiken voor je servies.

3. Hoe plaats je boeken het beste in een boekendoos.

Het best verhuis je boeken zoals ze in je boekenkast staan: rechtop met de kaft naar je toe. Sticker de boekendozen van A tot Z. Zo kan je de boeken gemakkelijk op volgorde weer in je boekenkast zetten of opzoeken in de verhuisdoos.

4. Stop de boekendozen niet te vol.

Maximaal 23 kilo raadt de Arbowet aan om te tillen. Daarom adviseren wij om de dozen driekwart te vullen met boeken. De lege ruimte kan je dan opvullen met lichtere spullen zoals handdoeken en knuffels.

5. Vul lege ruimtes in de boekendoos op

Bij het inpakken van uw boeken is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed in de doos passen om schade tijdens de verhuizing te voorkomen. Gebruik verpakkingsmateriaal zoals noppenfoliepakpapier of zelfs kleding om de lege ruimte in de doos op te vullen. Dit helpt ook om te voorkomen dat de boeken verschuiven tijdens het transport. 

Zorg er daarnaast voor dat je de dozen duidelijk labelt, zodat je weet welke boeken in welke doos zitten en ze gemakkelijk kunt uitpakken bij je nieuwe woning.

6. Verhuisdozen voor Boeken Kopen: Online of In de Winkel?

Als het gaat om het kopen van verhuisdozen voor boeken, heb je twee opties: online of in de winkel kopen. Online kopen kan handig zijn, omdat u gemakkelijk prijzen kunt vergelijken en de dozen bij je thuis kunt laten bezorgen. Het is echter mogelijk dat u de kwaliteit van de dozen niet kunt inspecteren voordat je ze koopt. Wel kan je online de ervaringen van andere klanten lezen en zo zelf een inschatting maken van de kwaliteit. 

Als je naar de winkel gaat kan het echter zijn dat het meer tijd kost en dat je de dozen zelf moet vervoeren. Overweeg je prioriteiten en kies de optie die het beste bij je past.

Bij Nederlandverhuist bieden we hoogwaardige verhuisbenodigdheden aan van uitstekende kwaliteit, en dat alles tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Voor verhuisdozen en andere verhuismaterialen ben je bij ons aan het juiste adres!