Welke verhuisdozen zijn het beste

De vraag “welke verhuisdozen zijn het beste” beantwoorden is best lastig. Het is eerlijk gezegd voor iedereen anders. Om erachter te komen welke verhuisdozen het beste zijn, kan je het beste rekening houden met de onderstaande punten. En zo persoonlijk bepalen wat voor jou de beste verhuisdozen zijn. Uiteraard hebben wij wel onze top 5 gemaakt en ook uitgelegd waarom.

Wat wil je inpakken?

Heb je lichte spullen in te pakken, kies dan een verhuisdoos met een draagkracht van 30-40 kilo. Deze zijn wat voordeliger in prijs. Voor je zwaardere spullen kies je voor een dubbelgolf kartonnen doos met een draagkracht van 50 kilo.

Hoe verhuis je?

Verhuis je met een verhuisbedrijf of verhuis je zelf? Als je in één keer verhuist met een vrachtwagen, moet je zorgen dat de dozen goed stapelbaar en schok werend zijn. Dan kan je het beste kiezen voor een dubbelgolf kartonnen verhuisdoos.

Verhuis je duurzaam?

Dan zijn de Cradle to Cradle verhuisdozen natuurlijk de beste verhuisdozen voor jou. Onze andere dozen zijn trouwens ook milieuvriendelijk. Elke verhuisdoos op Nederlandverhuist.nl is gemaakt van FSC-gecertificeerd karton.

Budget

Niet geheel onbelangrijk is het budget. Verhuizen is al duur genoeg! 

Gemak

Wil je een verhuisdoos die je heel makkelijk opzet of vind je het niet erg om zelf de onder- en bovenkant zelf dicht te tapen

Welke verhuisdozen zijn het beste

Tijdens onze test hebben we dan ook gekeken naar gebruiksgemak, duurzaamheid, draagkracht en prijs/kwaliteit. Om de te beslissen wat voor jou de beste verhuisdoos is, hebben we hieronder ook de type verhuisdozen kort omschreven. Zo kan je zelf de juiste afweging kan maken welke verhuisdoos voor jou op nummer 1 staat.

Autolock dozen

Erkende Verhuizers kiezen meestal voor autolock verhuisdozen. Autolock dozen hoef je niet te vouwen en zijn in nog geen seconde op te zetten en plat te maken zonder gebruik van tape. Het grootste voordeel van de autolock verhuisdoos is dan ook het gebruiksgemak. Daarom staan de autolockdozen Move Box Solid en Move BookBox op nummer 1 en 2.

Vouwdozen

Naast autolockdozen zijn er ook nog dozen die je moet vouwen. Een vouwdoos heeft altijd een dubbele bodem en heeft als voordeel dat de bodem extra stevig is. 

Onze sterkste en duurzaamste verhuisdoos is de Verhuisbox Solid C2C. Deze verhuisdoos is de eerste professionele verhuisdoos die het Cradle to Cradle certificaat heeft mogen ontvangen. Verhuizers zijn altijd maar wat blij als je deze doos aanschaft voor je verhuizing. 

De voordeligere variant is de Cradle to Cradle verhuis/opbergdoos. Deze doos heeft minder draagvermogen, maar is een stuk voordeliger. Bedenk goed bij aanschaf van een verhuisdoos hoeveel kilo je wilt tillen, 50 KG is al best veel! De verhuisdoos Solid C2C staat op plek nummer 3 en de Cradle to Cradle verhuis/opbergdoos op nummer 4.

Boekendozen

Boekendozen zijn kleiner qua afmeting, maar hebben vaak wel hetzelfde draagvermogen. Boeken verhuizen is zwaar en je doet al vrij snel te veel boeken in een gewone verhuisdoos. Vervolgens is de  doos niet te tillen is en/of scheurt. Boekendozen zijn ook ideaal voor zware huisraad of als je niet te zwaar kan of wil tillen. 

Boekendozen worden ook vaak gebruikt voor servies. Nederlandverhuist.nl verkoopt boekendozen in verschillende uitvoeringen. De Move Bookbox en de Witte Boekendoos zijn de meest verkochte boekendozen, en staan in onze top 5 op nummer 2 en 5. 

 

Dozen die je zelf moet dicht tapen

Er zijn ook mensen die het niet erg vinden om de doos dicht te tapen. Deze verhuisdozen hebben als voordeel dat ze een stuk voordeliger zijn. Onze meest verkochte doos is dan ook de Budget doos 60 liter. Wat betreft stevigheid en draagvermogen doet deze goedkope doos niet onder voor de autolock dozen. Tape de doos goed dicht en je hebt een dubbelgolf kartonnen stevige verhuisdoos met een draagkracht van 50 kilo. Deze verhuisdoos valt net buiten de top 5. 

Mocht je nog vragen hebben over de blog: Welke verhuisdozen zijn het beste, dan horen we dat graag!

Team Nederlandverhuist.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *